home Mobile crm nieuws Downloads Contact
Ondersteuning op afstand

Nieuws

06/03/2018

De meerwaarde van een CRM voor uw verkopers: 8 redenen

Een CRM is een absolute must voor een verkoopsteam. Hoewel verkopers geen gat in de lucht springen bij het horen van het woord 'CRM', zien ze er toch de grote meerwaarde van in eens ze de software op een goede manier gebruiken.

Maar waarom is een CRM nu interessant voor uw salesteam? Met ImpactXRM kan Trustteam u een all-in-one CRM-pakket aanbieden. Een pakket dat continu evolueert en dat volledig in Trustteambeheer is.

1. Een CRM is een veilige opslagruimte
Alle informatie wordt centraal op één plaats bijgehouden: klantenfiches, openstaande deals/opportuniteiten, klachten, afspraken... Niet alleen is alles op die manier heel eenvoudig terug te vinden, ook bent u zeker dat uw gegevens nooit zomaar verloren gaan. Bovendien draait het CRM-pakket van Trustteam in ons datacenter, wat voldoet aan de strengste eisen wat informatieveiligheid betreft.

2. Een CRM zorgt voor gestroomlijnde verkoopsprocessen 
Doordat het volledige verkoopsproces vanuit één tool opgevolgd wordt, is het eenvoudiger om deals af te sluiten en targets te behalen. De verkopers worden namelijk continu met hun neus op de feiten gedrukt (lees: op de mogelijke verkoopsorders). Met een centrale tool vermijdt u ook dat elke verkoper zijn/haar eigen manier van opvolging uitkient.

3. Met een CRM wordt het bijhouden van informatie kinderspel
Alle kennis en informatie die verkopers over hun leads en klanten verzamelen, wordt bijgehouden in het CRM. Uiteraard is dat een grote hulp voor de verkoper in kwestie - het is namelijk onmogelijk om élk detail van élke klant te onthouden - maar zo wordt ook het overnemen van een dossier (wanneer een collega het bedrijf verlaat bijvoorbeeld) heel wat simpeler. Met het vertrek van de collega is namelijk de verzamelde informatie niet mee vertrokken, die blijft gewoon in het CRM zitten.

4. Up- en cross-selling wordt een stuk simpeler dankzij een CRM
Aangezien alle informatie overzichtelijk wordt bijgehouden, is het ook een heel stuk simpeler om te kunnen voorspellen aan welke producten of diensten de klant in kwestie nog nood of behoefte zou kunnen hebben. Heeft iemand bijvoorbeeld in september een nieuwe wagen aangekocht? Dan is de kans groot dat hij/zij in november interesse zou kunnen tonen in winterbanden. Ook jaarlijks terugkerende aankopen kunnen zo heel gemakkelijk proactief opgevolgd worden. Aan de hand van eerder verzamelde informatie is het voor verkopers vaak niet zo moeilijk om te kunnen anticiperen op aankomende behoeftes bij de klant.

5. CRM zorgt voor een besparing van administratieve taken
Een CRM is zo ontwikkeld dat terugkerende taken (die tijd kosten, maar in principe geen winst opleveren) zo veel mogelijk uitgesloten worden. Heel wat gegevens worden opgeslagen zodat ze bij volgende stappen in het verkoopsproces niet opnieuw moeten worden ingegeven.

6. Een CRM geeft een klare kijk op de verkoopsfunnel
Vraagt de salesverantwoordelijke een update van de verkoopsfunnel? Geen probleem, met enkele muisklikken kan de verkoper dit bezorgen. Ook voor de verkoper zelf een handig werkinstrument, zo weet hij/zij altijd op welke projecten en/of klanten gefocust moet worden.

7. Rapporteren is met behulp van een CRM een koud kunstje
Aansluitend op vorig puntje: het is heel eenvoudig om rapporten te trekken uit een CRM. U bent op zoek naar alle e-mailadressen van klanten om een mailing uit te sturen? U wil de funnelopportuniteiten in een handig overzicht zien? U wil inzicht krijgen in de openstaande tickets bij een bepaalde klant? Dit en heel wat andere rapporten zijn eenvoudig te exporteren uit een CRM.

8. Ook onderweg of offline is een CRM beschikbaar
Omdat een CRM steeds met oog op gebruiksvriendelijkheid opgebouwd wordt, is het ook onderweg te gebruiken. Tussen twee afspraken door bijvoorbeeld. Ook wanneer u online bent, kan u het CRM verder updaten.

Overtuigd van de meerwaarde van een CRM? Bekijk dan zeker eens de mogelijkheden van ImpactXRM, dé CRM-tool van Trustteam! Ontdek ook alle andere producten van Trustteam.